XYZprinting-da-Vinci-1.0

XYZprinting da Vinci 1.0

Redaktör 3D-skrivare, Recensioner Kommentera

XYZprinting da Vinci 1.0 är en 3D-skrivare av taiwanesiskt ursprung från företaget och tillverkaren XYZprinting, och den måste räknas som bolagets flaggskepp.

Liksom resten av företagets skrivare har da Vinci 1.0 lanserats som en modell som är enkel att installera och som inte behöver särskilt mycket arbete eller know-how för att användas.

3D-skrivaren är framför allt lämpad för nybörjaren, hemmafixaren och skolmiljöer och gör sig väl för tillverkning av enklare prototyper eller nybörjarprojekt. Med tanke på det låga pris skrivaren har måste den räknas som en fullgod 3D-skrivare med utskrifter i bra kvalitet.

Design

Med sitt slutna byggutrymme och stängda miljö eliminerar da Vinci 1.0 inte bara risken för temperaturskillnaden och påverkan från luftströmningar utan den är också väldigt tyst i tillverkningsprocessen jämfört med andra 3D-skrivare.

Till utseendet ser da Vinci 1.0 med sin framlucka med fönster och solida väggar lite ut som en mikrovågsugn av större modell. Under tillverkning är skrivarens inre rum upplyst med hjälp av LED-lampor vilket gör tillverkningsprocessen helt transparent.

Utskriftskvalitet

Skrivaren från XYZprinting har framför allt en hög kapacitet när det kommer till storleken på utskrivna modeller, då den kan skriva ut objekt så stora som 20x20x20 cm.

I övrigt erbjuder skrivaren en mycket bra utskriftskvalitet med tanke på dess låga pris, med undantag för ytan på utskrifterna som inte är den mest detaljrika. Utskriftskvaliteten är upp till 0,1 mm. Men tiden för utskrift är snabb och modellerna är tillräckligt hållbara.

Anslutningar och uppkoppling

XYZprinting da Vinci 1.0 ansluts till datorn via en medföljande USB-kabel genom vilken man skickar de modeller man vill skriva ut till skrivaren. En nackdel med detta är att du måste placera skrivaren nära datorn, vilket kan vara besvärligt för vissa. Överföring av filer via Wi-Fi stöds tyvärr inte.

Filament och Material

Bland de 3D-skrivare materialen återfinns plasten PLA och ABS, vilka skrivaren använder sig av med lika stor skicklighet. Vad gäller filamentet använder sig skrivaren av en rulle med 1,75 mm i diameter, vilket är den allmänna standarden för 3D-skrivare. Skrivaren kan bara använda filament från XYZprinting själva.

Cad program

Mjukvaran tillhör tyvärr skrivarens nackdelar, då den tillgängliga mjukvaran XYZware levererad av företaget XYZprinting själv har en benäget att krascha och inte håller allt för hög kvalitet. Den medföljande mjukvaran stödjer vanliga CAD-filer av STL-format tillsammans med företagets egna XYZ-format som har ändelsen 3w. Skrivarens mjukvara är kompatibel med Windows 7 och högre samt Mac Os X 10.8 och högre.

Sammanfattning

XYZprinting da Vinci 1.0 är en 3D-skrivare som framför allt är riktad mot nybörjare till någorlunda erfarna användare av 3D-skrivare. Därför kan det betecknas som en enklare skrivare till ett hyfsat lågt pris jämfört med andra modeller, som med tanke på kostnaden och dess användarvänlighet ändå erbjuder utskrifter av god kvalitet.

Dess nackdelar berör främst mjukvaran och programmet XYZware som kan bete sig instabilt och i vissa fall vara benäget att krascha, en viktigt detalj om man planerar att köpa en 3D-skrivare.