XYZprinting 3D scanner

XYZprinting 3D

eskilnord3d-scanner, Recensioner Kommentera

XYZprinting 3D är en 3D-scanner som tillverkas av det taiwanesiska företaget XYZprinting.

Det är en mångsidig och förmånlig scanner som passar utmärkt till hemmabruk. Scannern hålls i handen och är det ultimata tillbehöret till en 3D-skrivare.

Med denna scanner kan du kopiera riktiga, fysiska 3D-objekt för att få en utskrift av dem i din 3D-skrivare. Det här är en av de första bärbara scannrarna som använder sig av en inbyggd Intel RealSense kamerateknologi för högkvalitativa scanningar i färg.

Prestanda för XYZprinting 3D

3D-scannern från XYZprinting kan fånga 30 bilder per sekund och är designad till att kunna kopiera objekt i vilken form som helst. Denna scanner använder sig av en inbyggd Intel RealSense som producerar detaljerade bilder med hög kvalitet i färg. Maximal upplösning är 1,5 mm.

Den maximala volymen på objekt som scannern kan kopiera är 2 m x 2 m x 2 m, vilket är relativt stort för en liten apparat som denna. Den minsta volymen är 0,1 m x 0,1 m x 0,1 m. Bilderna som tas med kameran har så mycket som 640 x 480 pixlar och storleken på färgbilden är 1080p.

Design

Modellen är liten och lätt och har ett handtag som gör att den är stadig och bekväm att hålla i handen. Själva scannern har en vikt på knappt 200 g. Den är stiligt utformad som ett U i plast och finns i bland annat färgerna svart och röd.

Mjukvara

Scannern har stöd för Windows 8.1 (32-bit eller 64-bit). Med scannern medföljer ett gratis mjukvaruprogram, XYZscan, som låter dig se och redigera modellen på skärmen direkt efter att du skannat av det, innan du sänder filen till skrivaren.

Filformatet är STL, OBJ eller PLY, som stöds av företagets egna 3D-skrivare, men du kan även använda andra 3D-skrivare som har stöd för de här filformaten.

Anslutningar och uppkoppling

XYZprinting 3D Scanner kan kopplas till datorn via USB-porten (USB 3.0) och fungerar på alla apparater som har Windows 8.1 eller högre.

Sammanfattning

XYZprinting 3D Scanner är den ultimata 3D-scannern för vem som helst som är intresserad av att göra 3D-modeller i färg. Med ett väldigt attraktivt pris är den en av de 3D-skannrar som är mest tillgängliga för vanligt hemmabruk. Scannern är en av de första i den här prisklassen som använder sig av den högkvalitativa Intel RealSense-tekniken.