Wanhao Duplicator i3

Wanhao Duplicator i3

Redaktör3D-skrivare, Recensioner Kommentera

Modellen Duplicator i3 är en av de mer prisvärda 3D-skrivare som finns på marknaden idag. Så om din budget är lite mindre så är Wanhao Duplicator i3 från det kinesiska företaget WANHAO rätt för dig.

Utrustad med värmeplatta och MK10 skrivhuvud till ett förhållandevis lågt pris i en väldigt robust design gör denna 3D-skrivaren till en utstickare bland billigare modeller på marknaden.

Du kan skriva i både ABS, PLA och många andra filament tack vare de populära skrivhuvudet.

Skrivaren levereras färdigmonterad med ett chassit som är gjort av stål vilket hjälper otroligt mycket för stabiliteten. Du hittar även en SD kort läsare och LCD display med kontroller tillsammans med en USB port för anslutning.

Wanhao Duplicator byggkvalitet

Något som gör denna 3D-skrivare väldigt prisvärd är den byggkvalitet den levererar, den producerar väldigt imponderable utskrifter för att vara en 3D-skrivare i budgetklassen, du kan lämna hemmet eller jobbet och återkomma och mötas av att jobbet är utfört enligt förväntan.

För att få bra kvalité på dina utskrifter är det dock väldigt viktigt att noga justera byggplattformen i rätt nivå som för många andra 3D-skrivare.

Design

Wanhao Duplicator i3 har en mycket tålig konstruktion i full metall vilket får denna 3D-skrivare att sticka ut bland de billigare maskinerna som finns ute på marknaden idag.

Denna maskin levereras i stort sätt fullt monterad och är utrustad med en uppvärmd byggplattform

Filament och Materialstöd

Denna 3D-skrivare kan skriva ut i både PLA och ABS men vi rekommenderar att ha som målsättning att främst använda PLA filament då denna maskin kan få svårt att komma upp i tillräckligt hög temperatur för att få lyckade utskrifter med ABS filament.

Mjukvara

Program som stöds för Wanhao Duplicator i3 är Repetier och även Cura som båda är open source program, du kan även använda det populära programmet Simplify3D vilket gör att du får stor frihet när det kommer till val av mjukvara.

Anslutningar och uppkoppling

När det kommer till överförning av data så finns det möjlighet att överföra genom USB eller micro SD-kortläsaren, du har även möjlighet att uppgradera till vanligt SD-kort genom att installera en extern SD-kortläsare.

Notera att detta inte är någon service som tillverkaren hjälper till med utan detta är något som du får göra på egen hand.

Sammanfattning

Är du ny när det kommer till 3D-skrivare och ska göra ditt första köp så är denna maskin inget för dig då det kan uppstå en del problem som kräver en del justeringar och pillande innan allt fungerar som det ska. För den som ser möjliga problem som roliga utmaningar och vill komma undan med att inte spendera för mycket pengar så är detta ett mycket bra köp.

Teknisk specifikation

Antal 3D-skrivhuvuden: 1
3D-skrivmetod: FFF
Bygghastighet: 10–70 mm/s
Materialstöd: PLA, ABS m.m.
Materialdimension: 1,75 mm
Lagertjocklek: 0,1 mm (100 microns)
Positionsnoggrannhet: XY = 12 microns / 0,012 mm, Z = 4 microns / 0,004 mm
Munstycke: 0,4 mm
Byggplattform: Uppvärmd – upp till max 100 °C
Maxtemperatur: 260 °C
Anslutningar: SD-kort, USB
Byggvolym (BxDxH): 200 x 200 x 180 mm (7,2 liter)
Maskinstorlek (BxDxH): 400 x 410 x 400 mm
Skrivprogram: Repetier (open source), Cura (open source), Simplify3D
Operativsystem: Windows, Mac, Linux
Filformat: GCODE
Maskinvikt: 10 kg