Ultimaker lanserar nya material till Ultimaker S5

Jens Fredriksson Webbnyheter Kommentera

3D-skrivarföretaget Ultimaker lanserar två nya optimerade industrimaterial för Ultimaker S5 på TCT Show i Birmingham. Företaget introducerar också en ny Print Core CC Red 0.6 som säkerställer mer pålitlig 3D-utskrift på Ultimaker S5 med kompositmaterial.

Tidigare i år introducerade Ultimaker sin senaste modell Ultimaker S5 3D-skrivare och meddelade en strategisk allians med materialföretag. De samarbetsvilliga företagen kommer att utnyttja Ultimakers mjukvara och materiella kunskaper för att generera och underhålla materialprofiler. Kunderna kommer då att kunna använda materialen på sina Ultimaker 3D-skrivare på ett mer tillförlitligt sätt, med inställningar som automatiskt genereras utifrån dessa profiler.

Royal DSM, ett globalt företag med fokus på näring, hälsa och hållbar livsstil, och Owens Corning, en utvecklare och tillverkare av isolerings-, tak- och glasfiberkompositer är två alliansmedlemmar som har arbetat nära Ultimaker. På TCT Show meddelar de materialegenskaper för DSM Novamid och Owens Corning XSTRAND-filament.

DSM: Novamid ID1030 CF10

Royal DSM Novamid ID1030 CF10

Royal DSM lanserade sin nya kolfiberfyllda gradePA6 / 66 filament Novamid ID1030 CF10 för 3D-utskrift. Trots den låga kolfiberhalten på 10%, mycket lägre än andra kolfibermaterial, säger Novamid att ID1030 CF10 industrikomponenterna kan skryta med egenskaper nära vad som förväntas med formsprutade komponenter, utan att förlora någon hastighet eller bli begränsade i designen av modellerna.

Hugo da Silva, Vice VD för Additiv Tillverkning hos DSM: "Tillsammans med Ultimaker kan vi bidra till att erbjuda en enkel problemfri lösning, eftersom deras programvara och Ultimaker S5 är helt anpassade till våra material för att skapa obegränsade, vanligtvis väldigt krävande delar. ”

Owens Corning XSTRAND-filament

Owens Corning har skapat sitt eget avancerade 3D-printmaterial XSTRAND. Designad för funktionella prototyper och industriella applikationer, har detta specifika material starka mekaniska och termiska egenskaper möjliga genom glasfiberförstärkning. Materialet är mycket slitstarkt, med styva mekaniska egenskaper, en mycket låg termisk expansionskoefficient och en hög arbetstemperatur. "Med XSTRAND blir prototyper och skapandet av produktionsverktyg mycket enklare, mer exakt, prisvärt och tillgängligt samtidigt", säger dr Chris Skinner, vice ordförande, Composites Strategic Marketing på Owens Corning.

Jos Burger, VD på Ultimaker: "Jag är väldigt stolt att se att vår globala materialallians med ledande materialföretag som DSM och Owens Corning så snabbt öppnat möjligheten att använda mycket sofistikerade plaster på Ultimaker S5. Vi har nyligen listats som en IDC Innovator för att skapa viktiga genombrott som adresserar och löser några av de utmaningar som användare i ett antal industrier har identifierats med. Denna allians kommer att fortsätta att ge fler professionella tillgång till avancerade material för alla typer av användningsfall och industrier och ger varje Ultimaker S5 i fältet en extra uppgradering. "

Ultimare Print Core CC Red 0.6

För att möjliggöra problemfria utskrifter av kompositmaterial introducerar Ultimaker också den nya Print Coren CC Red 0.6. Print Coren har ett munstycke med 0,6 mm diameter med en specialanpassad geometri och en slitstarkt rubin-kon för att säkerställa pålitliga 3D-utskrifter med kompositmaterial.

Den nya Print Coren CC Red 0.6 kommer att finnas tillgänglig i november 2018. Industriella materialprofiler kommer att bli tillgängliga i Ultimaker Cura runt samma tidpunkt.