ultimaker 5s

Ultimaker lanserar nya 3D-skrivaren S5 professional

Redaktör Webbnyheter Kommentera

Under årets Hannover Messe tillställning fick vi avslöjandet kring de senaste tillskottet och produkten från giganten Ultimaker.

Företaget utökar nu sin serie av olika professionella 3D-skrivare med den nya Ultimaker S5, en ny 3D-skrivare som kommer vara tillgänglig att beställas från och med den 15 maj i USA och Europa. 

Denna modell har en större byggvolym och påstås ha en förbättrad pålitlighet jämfört med den tidigare Ultimaker 3. Detta är endast två av många nya spännande funktioner i denna modell.

3D-skrivaren kommer rikta sig främst till småtillverkare och designverkstäder som arbetar med 3D-tryckteknik och modell arbete.

Högre pålitlighet och bättre resultat med nya Ultimaker S5

Den nya Ultimaker S5 har en ny kalibrering som automatiskt ska ge optimala inställningar för bäst resultat på dina utskrifter. Denna teknik har utvecklats av Ultimaker för att kunna bemöta professionella användares specifika behov och höga krav.

Ultimaker S5s nya "bed levelling" funktionalitet är ännu en funktion som företaget har lagt ner mycket arbete på för att kunna säkerställa högsta möjliga utskriftskvalitet från starten av en utskrift med det första lagret. Med hjälp av denna teknik så kompenserar den automatiskt i realtid för eventuella avvikelser.

Byggvolymen ligger på 330 x 240 x 300 mm och kommer ge användarna en högre designfrihet när det kommer till storlek på objekt som ska skrivas ut samt möjligheten till att skriva ut fler objekt på samma platta.

ultimaker-S5-pro-display

Automatisk realtidsövervakning är inte bara begränsat till det första lagret. Det nya skrivhuvudet i  Ultimaker S5s har även en inbyggd filamentflöde sensor som intelligent upptäcker när materialet slutar röra på sig eller närmar sig ett slut.

Denna automatiska varningen som påminner när en spole håller på att löpa ut förhindrar många förlorade utskrifter vilket också kan spara en hel del tid och pengar.

Den smarta spolen kan även justera skrivarens inställningar baserat på vilket Ultimaker-filament som används.

Den nya Ultimaker S5 3D-skrivaren kommer kosta cirka 5,495 euro (exkl moms) dvs ca 57 060 kr.

Är du på jakt efter en 3D-skrivare men saknar 57,060 kr? Kolla då in fler 3D-skrivare och jämför själv i vår topplista som du hittar här: Topp 10 bästa 3D-skrivare.