Makerbot Digitizer

Redaktör3d-scanner, Recensioner Kommentera

MakerBot Digitizer är 3D-scannern som närmast revolutionerade marknaden för 3D-utskrifter.

Ända sedan tekniken med att skriva ut i 3D blev tillgänglig på bred front har det funnits efterfrågan efter en scanner som kan underlätta processen att kopiera en färdig produkt. Med MakerBot Digitizer kunde scannings tekniken äntligen bli möjlig att köpa till ett rimligt pris även för slutkonsumenten.

Design

MakerBot Digitizer är en behändig maskin som är enkel att placera om eller ställa på valfritt bord eller bänk.

Eftersom MakerBot Digitizer riktar sig främst till privatpersoner som vill kunna scanna sina egna prototyper och göra kopior av dem är den tillräckligt liten för att få plats även i den minsta lägenheten.

Utskriftskvalitet

När du gör en kopia med 3D-scanners vill du förstås att kvaliteten på det slutgiltiga resultatet ska vara lika hög som för den ursprungliga produkten.

Mycket av det beror på hur 3D-skrivaren ser ut, men det finns också funktioner i 3D-scanners som avgör det.

När det gäller MakerBot Digitizer går det att notera att den har en roterande platta som gör att den får med alla delar av produkten utan att proportionerna blir fel. På så sätt slipper du oroa dig för att den ska missa någon del av prototypen som du vill kopiera.

Anslutningar och uppkoppling

Tanken med 3D-scanners är att den ska kunna kopplas till en 3D-skrivare som sedan skriver ut produkten åt dig.

Med MakerBot Digitizer medföljer alla nödvändiga kablar som gör att du omedelbart kan koppla ihop den med din 3D-skrivare och påbörja din scanning.

Filament och material

MakerBot Digitizer använder sig inte av några egna filament för 3D-skrivaren utan dess viktigaste funktion är att skicka vidare en så exakt bild av det scannade objektet som möjligt för att 3D-skrivaren ska få tillräckligt mycket information för att kunna göra en kopia.

Digitizer fungerar med de allra flesta 3D-skrivare som säljs på marknaden idag.

Mjukvara

Med en mjukvara som har beskrivits som mångsidig och kraftfull har MakerBot Digitizer utan tvekan rätt verktyg för att kunna scanna objekt på ett smidigt och enkelt sätt.

Det gör att du som användare slipper känna frustration även när tekniken är så pass avancerad som i detta fall.

Sammanfattning

Om du vill köpa 3D-scanners och därför jämför olika produkter och priser med varandra är MakerBot Digitizer definitivt ett alternativ att ha i åtanke.

Med hög prestanda och exakt precision klarar den av att scnanna in objekt som du sedan kan skriva ut med din skrivare.