Zortrax M200

eskilnord3D-skrivare, Recensioner Kommentera

Zortrax M200 är en innovativ 3D-skrivare från den polska tillverkaren Zortrax, vars fokus ligger på att tillverka 3D-skrivarlösningar för företag.

3D-skrivaren är pålitlig, lätt att använda och erbjuder professionell kvalitet.

Den har lovordats i många recensioner och sägs vara den absolut bästa 3D-skrivaren i sin prisklass för professionell kvalitet.

Design

Zortrax M200 är en riktigt snygg 3D-skrivare med svart och stilren design. Den för tankarna långt från labbet och är snarare något som skulle passa in i en Sci Fi-film.

M200 är dessutom lätt och smidig, vilket gör den perfekt att ha på skrivbordet. 3D-skrivaren har en uppvärmd platta och kommer med sidoskydd som gör att du kan undvika deformering när du skriver ut i ABS. För att avlägsna en färdig produkt tar du loss plattan från både de magnetiska kontakterna och de elektroniska.

Utskriftskvalitet

Med standardinställningarna i Z-Suite kan M200 nå 0,090 mm i upplösning och med hjälp av dess avancerade inställningar kan du nå så hög upplösning som 0,025 mm.

Vid så pass hög upplösning börjar det dock bli svårt att avgöra skillnaden i kvalitet med blotta ögat. Med det sagt är M200 definitivt en 3D-skrivare som ger exakta resultat. M200 har dock en utskriftshastighet på 100mm/s vilket är lågt jämfört med andra 3D-skrivare i samma prisklass.

Anslutningar och uppkoppling

M200 är mycket enkel att få igång. Det tar inte mer än 20-30 minuter efter att du har plockat ut den ur förpackningen till att du kan starta din första 3D-utskrift.

Det medföljande SD-kortet är enkelt att använda och ger dig möjligheten att placera 3D-skrivaren var du vill, till exempel i fikarummet där alla kan se den och imponeras.

SD-kortet kommer med en adapter för USB till SD-kort.

Filament och material

M200 kommer med en ställning som håller i filamentet. Material som 3D-skrivaren stödjer är Z-ABS, Z-GLASS, Z-HIPS, Z-ULTRAT, Z-PETG och Z-PCABS. För Z-ABS och Z-ULTRAT finns det en rad olika färgalternativ att välja bland. De övriga materialen finns tillgängliga i vitt, svart, grått, ivory eller transparent.

Mjukvara

Zortrax M200 kommer med en välorganiserad och lättanvänd mjukvara som heter Z-Suite.

Utvecklarna har begränsat standardalternativen för ett rent gränssnitt samt för att det ska vara så enkelt som möjligt att använda 3D-skrivaren.

Vill man dock skapa utskrifter av riktigt hög kvalitet är det möjligt att justera modellerna med avancerade inställningar.

Sammanfattning

Zortrax M200 är en 3D-skrivare med många tekniska fördelar och den är samtidigt en av de snyggaste 3D-skrivarna på marknaden.

Därtill använder den sig av LED-belysning i olika färger för att kommunicerar vad den håller på med, vilket är riktigt coolt. Det viktigaste vi kan poängtera är dock att detta är den kanske mest pålitliga 3D-skrivaren i sin prisklass.

M200 är väldigt enkel att använda, vilket gör den till ett bra val för dig som är nybörjare eller helt enkelt vill att utskrifterna ska produceras så snabbt och problemfritt som möjligt. Den ger oerhört bra resultat även om du endast kör på standardinställningarna.

Zortrax M200 kommer med många fördelar när de gäller design, användarvänlighet och precision. Det enda vi direkt kan klaga på är dess hastighet.

Teknologin i branschen blir ständigt bättre och snart kommer allt fler 3D-skrivare att besitta dessa egenskaper, men än så länge kan man konstatera att Zortrax M200 verkligen sticker ut på flera plan.