Wanhao Duplicator i3 V2

Wanhao Duplicator i3 V2

Redaktör3D-skrivare, Recensioner Kommentera

Wanhao Duplicator i3 V2 är en 3D-skrivare baserad på Prusa i3-design som tillverkas av det amerikanska företaget Wanhao.

Modellen är liten och mycket prisvärd, vilket gör att den passar bra för semi-professionellt bruk. Maskinen kräver ingen montering, utan kan användas som den är när den tas ur paketet.

Utskriftskvalitet för Duplicator i3 V2

Wanhao Duplicator i3 V2 har en byggvolym på 200 x 200 x 180 mm, vilket kan klassas som medelstora objekt. Utskriftskvalitén är väldigt hög om man jämför med andra skrivare i samma prisklass.

3D-skrivaren lär kunna printa i en hastighet på 100 mm per sekund, men för att den ska fungera normalt bör hastigheten ligga någonstans mellan 10 och 60 mm per sekund. Skrivaren kan printa lager som är så tunna som 0,1 till 0,4 mm i tjocklek.

Design

Storleken på Wanhao Duplicator i3 V2 är 400 x 410x 400 mm. Det är alltså en ganska liten skrivare som lätt ryms på kontoret eller på bordet hemma. Chassit är gjort av stål, vilket ger en stabil och snygg skrivare.

Maskinen har en rörlig metallsläde med en uppvärmd byggplatta, vilken är till för att undvika att materialet kyls ner för snabbt och blir missformat. Diametern på munstycket är 0,4 mm, vilket gör att man kan printa med relativt stor precision.

Filament och material

Tack vare det nya MK10-huvudet kan du skriva ut objekt i flera olika material med Wanhao Duplicator i3 V2, bland andra PLA, ABS och PETG.

Det går också att skriva ut i metallbaserade material och nylon som kräver något högre temperaturer för att kunna användas för utskrift.

För detta rekommenderas att du köper en ”all metal hotend” vilket är ett munstycke med en högre temperaturgräns.

Mjukvara

Standardmjukvaran för Wanhao Duplicator i3 V2 som kommer med i paketet är Cura, men man kan även använda sig av programmet SimpliFy3D.

Anslutningar och uppkoppling

Skrivaren kan kopplas till datorn via en USB-port. Den har också en extern SD-kortläsare, och i paketet följer det även med en adapter som du kan använda för att sätta in kortet i kortläsaren på din dator. På den separata kortläsaren finns även en LCD-skärm och en kontrollknapp.

Sammanfattning

Wanhao Duplicator i3 V2 – 3D-skrivare är en lättskött maskin som är enkel att använda. Den är färdigmonterad, vilket gör att den passar bra även för nybörjare.

Det är även en prisvärd maskin som mäter sig i kvalitet med skrivare i mycket högre prisnivåer.