TIKO-3d

Tiko 3D

Redaktör3D-skrivare, Recensioner Kommentera

Tiko 3D är en hett efterlängtad och delvis Kickstarter-finansierad 3D-skrivare som ännu inte har lanserats på marknaden, men som redan har blivit ett hett villebråd bland entusiaster och folk som har engagerat sig i projektet.

Tiko 3D har av en enkel modell och design som skiljer sig diametralt från andra 3D-skrivare, eftersom skrivaren i slutändan bara utgörs av en triangelformad cylinder vari objektet skrivs ut.

Den är tunnare och lättare än andra 3D-skrivare och är dessutom tänkt att vara väldigt användarvänlig och inte kräva ett något större omhändertagande.

Tiko 3D pris fakta

Tiko 3D kommer med ett löfte från tillverkarna om att kostnaden för skrivaren kommer vara 179 dollar, varken mer eller mindre.

Detta är ett pris som dagens andra tillverkare inte är i närheten av att kunna konkurrera med, och det ska bli intressant att se hur väl skrivaren står sig i förhållande till priset. Jämför med andra skrivare på marknaden, men är du på jakt efter att köpa den nya tidens 3D-skrivare? Då är detta modellen för dig!

Utskriftskvalitet

Hur utskriftskvalitet är hos Tiko 3D kan man i slutändan bara spekulera i eftersom den inte släppts än, men det är ändå rimligt att tro att den kommer att vara av hög klass. Löftet från tillverkarna är att de utskrivna objekten kommer att hålla mycket hög kvalitet och vara fullt kompatibla och till och med bättre än de som skrivs ut av dagens skrivare.

För att förhindra luftströmmar och skillnader i temperatur arbetar Tiko 3D i en stängd utskriftsmiljö som gör att utskriften blir hel och inte påverkas av omgärdande miljö och omständigheter.

Design

Tiko 3D är utformad på så sätt att den ska vara lätt till vikten, enkel att förflytta och inte ha några onödiga tillägg som gör den extra svår att förstå eller komplicerad att använda. Den är en triangelformad cylinder vars objekt kommer att skapas vid den nedre delen av skrivaren som är omgiven av fönster, medan ovansidan ger plats åt filamentrullen och är täckt av ett silvrigt yttre.

Anslutningar och uppkoppling

Till skillnad från dagens 3D-skrivare kommer det inte behövas ett minneskort eller en USB-kabel för att skicka dina modeller till Tiko 3D, utan istället kommer du att kunna ansluta till den trådlöst via internet, eftersom 3D-skrivaren kopplar upp sig mot WiFi. Därigenom kommer användaren kunna skriva ut från 3D-skrivaren varifrån som helst med sin smartphone.

Filament och Material

Tiko 3D kommer att använda sig av ett filament på 1,75 mm, vilket är standarden för de flesta 3D-skrivare. Materialmässigt är tanken att Tiko 3D ska kunna använda sig av flera olika sorters material och däribland dagens vanliga plaster för 3D-skrivare som PLA eller ABS.

Mjukvara

Främst kommer Tiko 3D att arbeta från en cloud-baserad mjukvara som är designad och uppbyggd av 3D-skrivarens utvecklingsteam. I övrigt kommer samma sorters CAD-filer som används för andra 3D-skrivare även användas här som grund för utskrift.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan vi utomstående bara spekulera i hur väl Tiko 3D kommer att fungera och hur hög nivå den kommer att hålla. Men med tanke på hur den ser ut i olika introduktionsvideos och hur den beskrivs i forum och av tillverkarna själva kan vi minst sagt konstatera att det ser lovande ut!