Shining 3D Einscan-Pro 3D Scanner skapar nya m?jligheter vid forskning om hj?rnv?gor

Jens FredrikssonWebbnyheter Kommentera

Det kinesiska företaget SHINING 3D är känt för att vara en av världens ledande leverantörer av 3D-scanners och 3D-skrivarsystem. Under de senaste åren har Shining 3D drivit Kinas 3D-scanningsindustri framåt med utgivandet av ett antal högkvalitativa handhållna 3D-scanningsprodukter. Deras EinScan-Pro 3D-scanner användes nyligen av Kinas Prod-Llab för att bygga en skräddarsydd hjälm för forskning i hjärnvågor.

När en persons hjärna är aktiv, produceras hjärnvågor genom synkroniserade elektriska pulser från massor av neuroner som kommunicerar med varandra. Studier på hjärnvågor har alltid legat i framkant inom vetenskapscirkeln. Således är det nödvändigt för forskningen att snabbt och noggrant kunna fånga hjärnvågor och omvandla dem till signaler.

Prod-Lab, det första "tillverkningslaboratoriet" i Kina som tillhandahåller tillverkningstjänster, fokuserar på produktdemonstration och specialiserar sig på småskalig skräddarsydd tillverkning. Prod-Lab, som skapats av den akademiska vetenskapsakademin i Kina, har nyligen använt EinScan-Pro 3D-scanner för att skapa en skräddarsydd hjälm som passar perfekt på en persons huvud för forskning i hjärnvågor.

Som företaget förklarar använde teamet en handhållen 3D-scanner EinScan-Pro för att scanna människans huvud. När ingenjören flyttade 3D-scannern visas 3D-data på huvudet i realtid i mjukvaran. Med denna snabba och enkla funktion slutfördes en fullständig 3D-scan av huvudet på kort tid.

Med hjälp av datan från huvudscanningen använde ingenjörerna på Prod-Lab Fusion 360-mjukvaran för att extrahera det digitala punktmolnet och skapa en 3D-modell. Sedan konstruerade man en testhjälm som monterades på huvudet och möjliggjorde en lättare och mer exakt positionering av sensorer.

Efter 24 timmars efterbearbetning blev hjälmen 3D-printad i high strength resin i en SLA 3D-skrivare.

Klienten provade sedan hjälmen, som passade perfekt på huvudet. Han trodde att med hjälp av denna specialanpassade hjälm kommer hans forskarteam definitivt göra framsteg och nå en ny nivå inom deras forskningsområde.

Bilder tagna från SHINING 3D

Med den snabba scanningshastigheten och hög precision är SHINING 3Ds 3D-scanners tillämpbara på ett brett utbud av olika forskningsprojekt. SHINING 3D Företaget har släppt ett antal 3D-scanners under de senaste åren, allt från handhållna till desktop scanners och även CAD-scanners, och de är nu definitivt en stor aktör på 3D-scanningsmarknaden.

"Det framtida förhållandet mellan hjärnvågsforskning, 3D-digitalisering och 3D-printing kommer att bli ännu närmare eftersom vi ser fram emot att skapa ännu mer innovation, säger företaget."