bambu labs a1 mini recension

Recension: Bambu Labs A1 Mini + AMS

eskilnordWebbnyheter Kommentera

Bambu Labs har imponerat de senaste åren med introduktionen av P1S/P samt X1C samt A1 produkterna. Nu har Bambu Labs även lanserat A1 Mini med tillhörande AMS (Automated Material System). Det som Bambu Labs gör bra och som gjort dem kända på 3D skrivar marknaden är deras höga kvalitet samt deras fokus på användarvänlighet. Jämförelsevis har deras 3D-skrivare legat bra till prismässigt när man jämför med konkurrenterna, men de har fortfarande varit i det dyrare segmentet på marknaden vilket gjort att många inte kunnat uppleva hur det är att ha en Bambu-skrivare.

Ett tips är att köpa Bambu Labs produkter från en svensk återförsäljare som 3D Prima eller 123-3d. Bambu Labs gör extremt bra produkter men deras support är under all kritik.

Vi rekommenderar 3D Prima som leverantör, där kan du hitta A1 Mini billigt.

Men A1 Mini är här för att introducera den stora massan till företagets prisbelönade skrivare. Nyligen sänkte Bambu Labs även priset på A1 Mini + AMS vilket gör att du i skrivande stund kan köpa en kombo för under 6000 kr, ett pris som inte går att konkurrera med.

A1 Mini har en intuitiv helt färgpekskärm, snabba byten av munstycken och en AMS-enhet som är mindre benägen att fastna. AMS håller även rullar vid den centrala kärnan, vilket gör den kompatibel med fler tredjeparts filament än Bambu Labs egna.

Liksom sina större syskon kommer A1 Mini 95% monterad, med en direkt drivenhet och en stålskärpt fullmetall-hotend som kan nå 300 grader. Den har en topphastighet på 500mm/s, men ”endast” hälften av den maximala accelerationen på 10 000mm/s², vilket ändå är tillräckligt för att göra den till den snabbaste kartesiska skrivaren vi har recenserat.

X1C och P1S har fortfarande några fördelar jämfört med A1 Mini men om du letar efter din första 3D-skrivare så finns det inte ett bättre val än A1 Mini.

FördelarNackdelar
30% billigare än jämförbara konkurrenterIngen inhängnad (högre ljudnivå under utskrift)
Mycket hög kvalitéMindre byggplatta (180x180x180)
AMS-system i toppklass
Smidiga funktioner (t.ex. starta utskrift på distans via mobilapp)

Specifikationer

Byggplatta180 x 180 x 180 mm
MaterialPLA/PETG/TPU (upp till 300 grader)
Typ av extruderDirect Drive
Munstycke.4 med högt flöde
ByggplattformPEI strukturerad fjäderstålsplåt (textured spring steel sheet), uppvärmd
Bed LevelingAutomatisk
Sensor, slut på filamentJa
AnslutningarWiFi, Bambu-Bus, Micro SD
Interface2.4 Inch Touch Screen
Storlek347 × 314 × 365 mm
Vikt5.5 KG

Även om A1 Mini är väldigt prisvärd och en utav de bästa 3D skrivarna du kan köpa som konsument kan du alltid ha nytta av att se de bästa 3D skrivarna just nu för att få en bättre uppfattning om vilka som passar dina behov.