pappa-3d-skrivare-hand

Pappa byggde hand i 3D åt sin son & nu gör han det gratis för andra barn

RedaktörWebbnyheter Kommentera

4-åriga Carter Campos föddes utan en högerarm. Men trots att han klarade av de flesta rörelser – som att ta på sig kläder eller att hålla i en flaska – saknade han en hand.

Så när Michael Campos, pappa till Carter, fick frågan om han kunde bygga en hand åt sin son var svaret självklart.

För Michael, som aldrig tidigare byggt något liknande, blev projektet en lång process av prövningar och misstag. Men istället för att ge upp kontaktade han e-NABLE, en volontärgrupp som specialiserar sig på att tillverka protetiska händer, för att be om hjälp. Och det lönade sig.

Inom kort hade han inte bara byggt en hand åt sin son, utan också hittat sitt kall i livet – att hjälpa andra barn med samma önskan. Dessutom skulle han och sonen göra det tillsammans – helt utan kostnad. 

I dag kallar de sitt företag ”Claws from Carter” och bygger alla möjliga coola designer, ofta med inspiration från populära idrottslag och superhjältar. Michael har till och med skapat en självlysande fidget spinner. Väldigt häftigt, tycker vi på redaktionen.
3d-arm
Reaktionerna har, som väntat, varit mycket positiva. Särskilt från de barn som fått hjälp av Michael och Carter. Volontärgruppen e-NABLE är inte heller sena med att hylla familjen Campos initiativ.

Michael och Carter är allt det som vår grupp hoppades på från början”, säger Jen Owen, volontärarbetare för e-NABLE.

3d-skrivare-arm2
Framtiden ser ljus för pappa Michael och hans son Carter. Arbetet fortsätter för fullt och de har även börjat lära ut sina kunskaper till andra familjer. Minst sagt inspirerande.

Heja Campos aka fixarfarsan!