panospace one alla3dskrivare

Panospace One

eskilnord3D-skrivare, Recensioner Kommentera

Företaget Panospace är ett snabbt växande internationellt företag inom 3D-skrivarbranschen som nu har lanserat sin första 3D-skrivare, Panospace One. Vi har testat denna 3D-skrivare  och kommer här get våra åsikter, så du kan lättare avgöra om denna 3D-skrivare är något för dig.

Paospace One är en ren konsument 3D-skrivare i mellanprisklassen, idag ligger den på ca 6,500 kr hos svenska leverantörer. 3D-skrivaren passar bra för både det moderna hemmet och mindre företag som är behov av snabba prototyputskrifter.

Redan när man öppnar kartongen så ser man att 3D-skrivaren är mycket väl genomtänkt vad gäller både design och stomme. 3D-skrivaren kommer med tydliga bildillustrationer samt en enkel kom-igång-guide som gör att du kan vara redo att skriva ut din första utskrift redan inom 5-10 minuter från att du öppnat kartongen. Detta är ett stort plus för dig som ej vill spendera tid med att montera och kalibrera själv.

Introduktionsfilm för 3D-skrivaren och vad den inkluderar.

Utskriftskvalitet

Genom våra tester fick vi fram resultat som överraskande vår förväntan med bra resultat även vid lägre lager höjder än vad skrivaren ska klara av enligt specifikation. 

Panospace har själva gått ut med att de har fokuserat på att använda sig av kvalitetskomponenter för bättre noggrannhet, tyst ljudnivå och lång livslängd.

3D-skrivaren skriver ut i betydligt högre hastighet än sina konkurrenter i prisklassen med gott resultat tack vare att 3D-skrivaren är uppbyggd med hjälp av linjärlager istället för axiallager.

Ett benchmark test som ofta används för att testa vad en 3D-skrivare klarar av (3d-benchy) skrivs ut på strax under 60 minuter med alla inställningar på medium (infill samt hastighet) vilket kan anses som relativt snabbt. Benchyn kommer fram med ett mycket gott resultat. 

Läs mer om benchmark tester här: http://www.3dbenchy.com/dimensions/

 • panospace one 3d-utskrift

 • panospace one 3d-utskrift

 • panospace one 3d-utskrift

 • panospace one 3d-utskrift

 • panospace one 3d-utskrift

 • panospace one 3d-utskrift

 • panospace one 3d-utskrift

Användarvänlighet

När det kommer till användarvänligheten så imponerar skrivaren även här med tydliga menyer samt touch skärm i fullfärg, här finns allt du behöver inom ett par tryck (enkelt handhavande). 3D-skrivaren är utrustad med både usb-port samt 8 GB micro SD-kort för standalone användning.

3D-skrivaren levereras färdigmonterad (till skillnad ifrån byggsatser) och har en skrivarplatta som inte behöver kalibreras, det är bara att plugga in och skriva ut. 

Panospace 3D-skrivare har inbyggd filament hållare för sitt egna filament av en liten mindre modell, filamentet fungerar utmärkt till printern utan konstigheter alls. Om man vill så går det utmärkt att printa en egen filament hållare för standard rullar och låta dem stå bredvid printern.

Design och mjukvara

De flesta 3D-skrivare har en "boxformad" skrymmande design som kanske inte är särskilt trevlig att ha ståendes på sitt skrivbord, medan Panospace, har en snygg finish som ger ett elegant intryck vilket inbjuder till att placera den hemma på skrivbordet.

En liten nackdel hos denna 3D-printer är att mjukvaran är låst till deras egna slicer program, programmet du öppnar 3D filer med för att sedan berätta för 3D-skrivaren hur den ska bearbeta dem (tex hastighet samt ifyllnad). 

Programmet kan ibland upplevas lite buggigt samt innehåller en del stavfel, tex så skriver den ut med exakt samma hastighet oavsett om du väljer slow, medium eller fast, samt krashar gärna lite nu och då. Detta är saker som säkerligen kommer uppdateras inom kort då 3D-skrivaren precis har lanserats. Vi tror att 3D-skrivaren skulle kunna imponera ännu mer vid mindre utskrifter om man skulle kunna sänka hastigheten. 

Själva slicern är i övrigt lätt överskådlig och enkel att använda. Saknar även lite avancerade inställningar som t.ex att kunna välja form på infill eller printa i vasemode (spiral) för den lite mer avancerade användaren.

Skrivaren levereras med en programvara som heter Panobuilder, som kan laddas ned från deras hemsida och fungerar både till Mac/PC.

Panospace använder PLA plastfilament (1,75 mm) vilket är det vanligaste 3D-skrivarmaterialet. Efter att en modell har anpassats till skrivaren via Panobuilder kan du välja mellan att ansluta skrivaren direkt till din dator med en USB-kabel eller använda det mikro-SD-kort som följer med skrivaren för att sedan trycka på utskriftknappen på pekskärmen och se din modell utvecklas.

Vem passar Panospace One för?

Privat bruk: Detta är en 3D-skrivare som passar perfekt för hobbyanvändaren som behöver en skrivare redo att placeras hemma på skrivbordet. Användarvänligheten gör att den kan användas för föräldrar, barn och far- och även morföräldrar! Panospace One passar bra på ett skrivbord där hemma för att skriva ut vardagliga föremål, leksaker, köksartiklar, blomvaser, reservdelar, mm, mm ...

Företag: Företagens FoU-avdelningar har sedan många år använt 3D-skrivare och skrivit prototyper av nya produkter. Här passar Panospace One in för speciellt för mindre företag som inte vill investera allt för mycket. Enkel att använda och komma igång med även för de som ej är speciellt erfarna.

Skolor & universitet: Allt fler skolor väljer att använda 3D-skrivare som en del i utbildningen. Det är ett tekniskt användbart verktyg för eleverna samtidigt också ett nytt sätt att utveckla sin kreativitet på. Man kan praktiskt använda 3D-skrivartekniken i alla typer av ämnen.

-Vi tror att 3D-utskrifter på skolor kommer att ge liv till många elevers idéer, säger Lennart Rosell. Panospace 3D-skrivare är så enkel att använda att barn i alla åldrar kan använda den.

Sammanfattning

Panospace är en riktigt bra skrivare för dig som vill komma igång snabbt utan att behöva bygga din egen 3D-skrivare eller ägna flera timmar åt inställningar eller felsökning.

Denna printer funkar direkt ur lådan och kan varmt rekommenderas i sin prisklass. Utskrifterna och användarvänligheten är båda långt över medel, jämfört till sina konkurrenter. Riktigt bra köp!

Detta är framtiden / Framtiden är nu!  - alla3Dskrivare

Några ord ifrån Lennart Rosell, VD på Panospace:

- Vi älskar vad vi gör och vi älskar den här industrin och det är därför vi har skapat en helt ny 3D-skrivare med unik design.

Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt att skapa och skriva ut alla slags 3D-modeller i ditt hem, på ditt kontor eller i skolan.

3D-skrivarbranschen växer i snabb takt med många 3D-skrivare som kommer in på marknaden, från högt till lågt och med varierande kvalitet. Syftet med Panospace är att erbjuda den bästa och snyggaste 3D-skrivaren på marknaden till ett överkomligt pris.

Teknisk specifikation

Vidvinkel-display med färg
15 mikron X- och Y-positioneringsnoggrannhet
Filament: PLA - 1,75 mm i 326 g-rullar, filament hållare går att ladda ner från hemsidan, vid behov av större rullar
Byggvolym: 150 x 150 x 150 mm
Utskrifts-upplösning: 0,25 mm
Antal skrivhuvuden: 1 st
Munstycke diameter: 0,4 mm
Skrivardimensioner: 407 x 288 x 333 mm
Uppvärmd byggplattform: Nej
Nettovikt: 7,8 kg
Inkluderar: 1 filament rulle, skrapa, limstift, Quick start guide och justeringsnyckel

 • panospace one 3d-utskrift

 • panospace one 3d-utskrift

 • panospace one 3d-utskrift

 • panospace one 3d-utskrift

 • panospace one 3d-utskrift

 • panospace one 3d-utskrift

 • panospace one 3d-utskrift

 • panospace one 3d-utskrift

 • panospace one 3d-utskrift