Ny lyxkollektion av 3D-Printade skor ”Exobiology”

eskilnordWebbnyheter Kommentera

Ica & Kostika, ett lyxmärke inom skobranschen, har använt 3D-printing för att skapa en rad nya skor till sin senaste kollektion "Exobiology". Inspirerad av naturen är skorna formade och desginade för att passa följsamt längs fotens naturliga form.

"Denna kollektion är en hyllning till de naturliga systemen som skapar vackra komplexa former, och hur vi kan gå längs med naturen för att skapa en form konstruerad för våra önskningar." säger Ica & Kostika medgrundare Ica Paru.

"Exobiology" -samlingen består av fyra olika skodesigner med namn som Seahorse, Coral, Mycelium och Spine. Skorna är 3D-printade i nylon med en galvaniserad ytfinish. På så sätt blir skorna lätta, slitstarka och hållbara.

"Mycelium" skorna är inspirerade av tillväxten av mycelialförgreningar hos svampar.

Inspirerad av förgreningen hos koraller är "Coral" skorna utformade med tre olika förgreningsstrukturer.

Designad för att likna sjöhästens "vackra skelettstruktur", har "Seahorse" skorna segment som gradvis förändras och finns i 3 unika geometriska former med olika material och handmålade ytor.

Bilder: Ica & Kostika

Enligt företaget kommer endast ett fåtal av skorna att tillverkas på förfrågan. För att beställa ett par måste man först ladda ner en app och skanna eller ta bilder av sina fötter. En algoritm skapar sedan en 3D-modell av foten som sedan används för att konstruera utvald sko på.

"Människor har varit skapare sedan tidens begynnelse - det ligger i vår natur - och vi vill att vår konst ska förkroppsliga vår evolutionära berättelse från vårt förflutna till vår framtid", säger Ica & Kostika. "Vi har skapat inte bara en sko, men en historia av kontinuitet och innovation, och detta är vårt första steg mot nya marker."

Är du designer eller konstnär och vill använda 3D-scanning och 3D-printing i ditt nya projekt? Kontakta oss!