m3d-micro 3d-skrivare

M3D Micro

Redaktör3D-skrivare, Recensioner Kommentera

M3D The Micro – är en billig 3D skrivare med en attraktiv design från företaget M3D.

Den har fått mycket uppmärksamhet för att den, trots att den är så liten, kan producera objekt med hög prestanda trots sitt låga pris. M3D The Micro är prisvärd, lättanvänd och en ideal skrivare för hemmabruk.

Utskriftskvalitet för M3D Mirco

M3D The Micro kan printa objekt med en höjd på max 116 mm. Maskinen använder sig av Fused Filament Fabrication (FFF) 3D-printteknik.

Kvaliteten på utskrifterna är i allmänhet god, men maskinen printar inte riktigt lika snabbt som större modeller.

Design

Designen är det som gör att M3D Micro sticker ut. Den är liten och lätt, med en vikt på endast 1 kg. Maskinen är stabil trots att den är gjord nästan helt av plast.

Storleken på själva printern är bara 185 x 185 x 185 mm, vilket gör att den kräver väldigt lite utrymme. M3D Micro är mycket tystlåten, vilket är en fördel om du jobbar i en tyst och ljudkänslig miljö. Skrivaren finns i färgerna blå, grön, röd, svart och grå.

Filament och material

I M3D The Micro går det att använda 3D filament med en diameter på 1,75 mm, vilket kan fyllas på antingen internt under byggplattan eller externt genom att mata in filament från en spole som placeras på utsidan av maskinen.

Materialet som rekommenderas för M3D The Micro är PLA. Det ska även gå att använda ABS, men där måste man prova sig fram, eftersom printern kan få problem med att fungera korrekt med ABS.

Cad och mjukvara

Mjukvaran som kommer med M3D The Micro är väldigt enkel att använda. Det är maskinens egen mjukvara som låter dig hantera filer, filament och kalibrering av byggplattan.

Anslutningar och uppkoppling

M3D Micro 3D-printern styrs helt och hållet via programvaran som följer med i paketet. Det enda som behövs göras vid installering av M3D Micro är att koppla den till datorn via USB-porten.

Det betyder också att datorn måste vara igång hela tiden som utskriftsarbetet pågår. Om datorn stängs av mitt under pågående arbete går det förlorat.

Sammanfattning

M3D The Micro 3D-printer är väldigt användarvänlig och lätt att installera.

Den är liten och förmånlig och passar därför till nybörjare som vill prova och se hur en 3D-skrivare fungerar.

Själva arbetet är något långsammare än på större skrivare, och en del detaljer kan utebli om man försöker printa alltför detaljerade föremål.