Kina vill vara det första landet i världen som lyckas etablera en bas på månen och man kan tänkas använda 3D-printing för att göra det. Detta avslöjar den kinesiska rymdorganisationen ett par veckor efter att man utfört sin senaste månlandning på månens baksida med månsonden Chang'e-4.
Tjänstemän från Kinas nationella rymdförvaltning säger att det kommande uppdraget kommer att lanseras före årets slut, och kommer att ta med prover från månens yta tillbaka till jorden. Tre på varandra följande uppdrag kommer ytterligare att utforska månens karga yta och testa olika slags material och utrustning för en kommande internationell forskningsbas på månen.
Chang'e-7 kommer att studera markytan, kompositionen, terrängen och rymdmiljön. Chang'e-8 kommer att fokusera på vetenskapliga undersökningar och experiment, såsom att testa viktiga teknologier som behövs för att bygga en vetenskaplig och forskningsbas på månen. Det kommer att undersöka möjligheterna att bygga en månbas med hjälp av 3D-printing.
"Vi hoppas att Chang'e 8 kommer att hjälpa till att testa vissa tekniker som till exempel 3D-printing." Sade Wu.
Kina uppnådde framgångsrikt sin första resa till månens baksida när Chang'e-4 landade i Von Kármán-kratern den 3 januari. Månsondens bilder togs för ett par veckor sedan, och visar bland annat närbilder på månens yta.