investera-i-3d-printing

Hur du investerar i 3D-printing och bettar på teknikens framgång

RedaktörWebbnyheter Kommentera

3D-skrivare och utskrifter har nu under en längre tid kallats för den tredje industrirevolutionen. Marknaden uppskattas ha ett värde på närmare 35 miljarder dollar år 2020.

Alla förhoppningar inom tekniken tillsammans med lovande siffror gör det inte till ett lätt fall för investerare.

Ska man våga spela på vad som sägs, är det värt att lägga oddsen på att tekniken kommer braka igenom, eller är det dumstridigt?

Detta är något du får avgöra själv, till din hjälp ska vi försöka ge dig den information som kommer hjälpa dig som investerare att hålla oddsen på din sida.

3D-utskriftsmarknaden är en sektor som ingen investerare med ett brinnande intresse för teknik kan undvika.

En av de största spelarna inom industrin går under namnet Stratasys som har sett sina aktier sjunka med 70% de senaste fyra åren, kanske är det just nu som det är ett perfekt att satsa? Men hur man väljer en vinnare?

Här är nuvarande löpare och ryttare, du som vill testa dina chanser gör bäst att titta närmare på dessa:

  • Stratasys (NASDAQ: SSYS): Stratasys har varit med länge och är lite av en gigant inom 3D-industrin. Stratasys är som mest aktiv inom hälsa-, rymd-, bil- och utbildningsmarknader.

    Både MakerBot och Solidscape ingår i ett av bolagets dotterbolag. I slutet av mars meddelade företaget ett partnerskap med Manufacturing Technology Center (MTC) för större  tillväxt.

  • 3D Systems (NYSE: DDD): har en 30-årig stamtavla och producerar en mängd olika 3D-skrivare, bland annat senast för tungt metallarbete och vissa typer av kirurgi.
  • Materialize (NASDAQ: MTLS) är ett belgiskt företag som grundades år 1990, de har det största teamet av programutvecklare inom branschen och kunder inom ett brett spektrum av sektorer, helt klart en stark kandidat för investerare.
  • ExOne (NASDAQ: XONE): ExOne tillhandahåller 3D-utskrift till industrikunder inom flera olika områden, som inkluderar bil, flyg, tung utrustning, energi och pumpar. Företagets senaste produkt är dess Exerial Industrial 3D Printer. Flera 3D-skrivare har möjlighet att kopplas samman, vilket gör massproduktionen lätt.

Oavsett om du är en seriös investerare eller inte är det noterbart att under november 2017 investerade Porsche och riskkapitalister från Microsoft och Siemens $ 30 miljoner i 3D-skrivarverksamheten Markforged, som vars kunder inkluderar GE, Airbus och Ford.

Detta sken ett ljus på hur industriella jättar satsar på att den framväxande tekniken kommer att omvandla tillverkningen!