Gillette lanserar anpassningsbara 3D-Printade handtag för rakhyvlar

Jens FredrikssonWebbnyheter Kommentera

Idag lanserar Gillette sitt nya koncept: "Razor Maker", ett koncept som använder sig av 3D-printing för att erbjuda en serie anpassningsbara 3D-utskrivna handtag för konsumenter som vill ha helt unika och personliga produkter.

"Gillette kan nu erbjuda män ett groomingalternativ som inte bara uppfyller deras rakningsbehov utan också matchar deras livsstil, utseende och budget", säger Pankaj Bhalla, chef , Gillette & Venus Nordamerika. "Tidigare i år introducerade vi en rad nya rakhyvelprodukter och förklarade att en storlek inte passar alla män när det gäller rakhyvlar. Razor Maker-piloten fördjupar vårt engagemang för att placera makt i händerna av konsumenterna och bokstavligen få dem att skräddarsy deras rakhyvlar exakt som de vill ha dem - skräddarsydd för deras 'grooming preference', budget, look, färg och stil. Detta är ett av de många sätten vi uppfyller vårt engagemang för att vara The Best A Man Can Get" (Gillettes världskända slogan).

Gillettes Razor Maker tillverkar en begränsad mängd 3D-utskrivna rakhyvlar för amerikanska konsumenter. Varje Razor Maker handtag är 3D-printat på Gillettes huvudkontor i Boston med hjälp av en SLA  (Stereolithography) 3D-skrivare från Formlabs som är ett företag som designar och tillverkar 3D-skrivare, även de baserade i Boston.

Konsumenterna kan skapa sitt eget 3D-printade rakhyvelhandtag genom att besöka Razor Makers hemsida. Där kan man välja på 48 olika konstruktioner som endast kan tillverkas med hjälp av 3D-printing. Efter att ha valt handtaget, personifierar konsumenterna vidare genom att välja mellan sju färgalternativ (svart, vit, röd, blå, grön, grå och krom) och genom att lägga till text i designen. Handtag kan rymma antingen Gillettes MACH3 eller Fusion5 ProGlide rakhyvlar.

"Massproduktion av anpassade varor blir äntligen en verklighet tack vare 3D-printing. Det ger konsumenterna möjligheten att uppleva 3D-printade slutprodukter." säger Dávid Lakatos, produktchef för Formlabs. "Historiskt sett har 3D-utskrift varit involverat i utvecklings- eller tillverkningsprocesserna för de flesta produkter som människor interagerar med varje dag, men konsumenterna har haft liten interaktion med det som verkligen tillverkats i 3D-skrivaren. Dessa nya anpassade rakhyvlar är nästa steg mot förändring och sätta 3D-printade produkter direkt i händerna på konsumenterna. "

Konsumenterna kan förvänta sig att få sina personliga 3D-printade rakhyvelhandtag levererade inom 2-3 veckor. Rakhyvlarna kostar från 19$ (för delvis 3D-printat handtag, med tillsatt svart gummigrepp) och $25 för ett tandtag helt utskrivet i 3D-skrivare. Handtag i krom 39$ respektive 45$. Varje handtag kommer med en rakhyvelkassett, och kunderna kan välja att beställa ytterligare fyra kasetter för 15$.