3D-Scanna din ankel och 3D-Printa personligt anpassade ankelstöd för att förhindra ankelskador

eskilnordWebbnyheter Kommentera

Shining 3D, en ledande leverantör av 3D-scanners och 3D-skrivare i Kina, har inlett ett samarbete med EXO-L, en holländsk tillverkare av ankelstödsprodukter, för att leverera skräddarsydda fotledsskydd över hela världen.

Fot- och fotledskador är extremt vanliga bland idrottare och andra fysiskt aktiva individer. EXO-L, ett företag i Nederländerna, använder 3D-scanning, modellering och printing för att producera vad de kallar "externa ankelband", som är ett skräddarsytt fäste som passar på utsidan av en modifierad sko och fungerar som ett yttre ledband för att förhindra fotledsskador.

SHINING 3D och EXO-L arbetar tillsammans för att utforska nya lösningar för att minska fotskador världen över genom att integrera avancerad 3D-scanningsteknik.  Processen börjar med en 3D-scanning av din fotled. Efter det skickas det inscannade materialet till den EXO-Ls 3D-modellerare. En inledande kontroll utförs för att verifiera att uppgifterna är kapabla för tillverkning. 3D-modellerarna skapar sedan det specialanpassade fotledsskyddet som sedan printas och skickas direkt hem till kunden.

EXO-Ls 3D-printade fotledsprodukter är lämpliga för sport, arbete och allmänna dagliga aktiviteter. "EXO-L ankelstöd fungerar som ett säkerhetsbälte som skyddar dig i det ögonblick du håller på att felbelasta din fotled", skriver företaget. Det ger användaren "ultimat skydd" mot fotledskador samtidigt som den maximala rörelsefriheten bibehålls. "Det påverkar inte din rörelsefrihet, så att du kan träna längre och nå din högsta potential."

Är du intresserad av ett skräddarsytt fotledsskydd från EXO-L?

Kontakta oss för 3D-Scanning