nytt-cad-verktyg-för-under-350-kronor

Designmjukvara för under 350 kronor lanserar nio nya CAD-verktyg


Redaktionen Webbnyheter Kommentera

3D-mjukvaraföretaget SelfCAD har lanserat ett nytt sortiment av 3D-ritverktyg. Uppdateringen innehåller nio avancerade 3D-designalternativ som även kan användas för att skapa objekt i 2D. Med verktygets moln- och webbläsarbaserade mjukvara, som kostar runt 350 kronor per år, hoppas SelfCAD kunna locka designers, utvecklare och ingenjörer av alla förmågor.

Växla enkelt mellan olika 3D-lägen


”Även om vår existerande 3D-ritning vann stor uppskattning från artister fortsatte vi att ta emot förfrågningar från industridesigners om att lägga till traditionell 2D-ritning också”, säger Aaron Breuer, grundare av SelfCAD. De nya designalternativen inkluderar pensel-, text-, linje-, spline-, cirkulär-, rektangulär-, ellips- och donutritningsförmågor.

”Linjeteckning ger dig möjlighet att rita rektangulära former, och varje klick skapar en kant som är kopplad till den föregående. En annan tillagd funktion möjliggör konvertering av linjer till splines och kombinerar linjer och splines till en och samma form”, berättar Natalia Ulianets, produktchef på SelfCAD.

En bransch på uppsving

SelfCAD’s 3D-designprogram lanserades av grundaren Aaron Breuer år 2016. Programmets mål är att förenkla användargränssnittet och ta bort vetenskaplig namngivning för annars enkla verktyg. Bland dess funktioner finns en ”Magic Fix” 3D-skärare, vilket gör objekt redo för 3D-utskrift och kompatibla att kunna exporteras som STL-filer. Tidigare denna månad meddelade företaget att de skulle erbjuda kostnadsfria treårslicenser av programmet till alla lärare och studenter för att fira SelfCAD’s lansering på 100 skolor.3D-design- och redigeringsbranschen har på senare tid sett ny aktörer tillkomma, bland annat i form av Google Poly och Microsoft Remix 3D.

Läs vår guide om CAD-program här.