Tethon 3D lanserar aluminiumpulver för binder jetting 3D-Printing

Jens Fredriksson Webbnyheter Kommentera

Nebraska-baserade Tethon 3D, tillverkare av keramiska pulver, bindemedel och andra 3D-printingtillbehör tillkännager lanseringen av High Alumina Tethonite, ett keramiskt pulver av hög aluminiumoxid för binder jetting 3D-printing.

"Utvecklingen av keramisk pulvermaterial fortsätter att vara ett fokusområde för oss", säger VD Karen Linder. "Vi har över ett årtionde av erfarenhet och expertis med keramiska pulver i applikationer för binder jetting 3D-printing"

Föremål som är tillverkat med material av hög aluminiumoxid rapporteras mer resistenta mot korrosion, slitage och termiska påkänningar. Tetonitpulvret med hög aluminiumoxid består av över 96 procent aluminiumoxid och kan användas för unika tekniska tillämpningar, inklusive olje- och gasbearbetning, högspänningsbussningar, lasersköldar och mer.

Tethon 3D har lanserat sin egna binder som är kompatibelt  med det nya keramiska aluminiumpulvret. Efter utskrift krävs sintring i 1300 grader celsius för att materialet ska nå sin fulla styrka med en värmetolerans på upp till 2000 grader. Efter sintringen behövs alltså ingen mer efterbearbetning. När det är korrekt sintrat är de 3D-printade objekten helt keramiska och uppvisar förväntade egenskaper som är karaktäristiska hos vart och ett av de respektive keramiska materialen.

Tethon 3D har varit i spetsen för keramisk 3D-printing och har utvecklat sitt eget Tethonite Ceramic Powder för Zcorp / 3D Systems 3D-skrivare, liksom Tethon3D Keramiska Binder. Tethon 3D släppte ursprungligen Tethonite-stengodspulvret och dess följeslagare när det började sin kommersiella verksamhet 2014. Sedan dess har Tethon 3D-teamet lagt till porslin, keramik och nu keramiska pulvermaterial av hög aluminiumoxid. Tethon 3D tillverkar och säljer dessutom flera keramiska och polymer UV-härdbara hartser för SLA- och DLP-additivtillverkning.

Tetonit erbjuds för närvarande i fyra olika former till samma pris ($ 360 för 18lbs): keramik (terrakotta), stengods, hög aluminiumoxid och porslin.