Rapstjärnan Cardi B bär 3D-printad outfit värd 50 000 kronor

Jens Fredriksson Webbnyheter Kommentera

Rapstjärnan Cardi B är ny frontfigur för "Balenciagas" senaste kollektion. Den 26-årige rapparen lade upp en bild på sitt Instagram-konto där hon bland annat visar upp en tvådelad Balenciaga-dress som är utskriven i en 3D-skrivare.

"BALENCIAGA MAMA", som den nyblivna mamman även kallas, ser "super chic" ut i denna 34000 kronors 3D-printade timglasformade dress med stövlar i matchande 3D-printad anda, värda 17 000 kronor.

Plaggen visades första gången på en modevisning i mars. Balenciagas designer Demna Gvasalia använde 3D-printing för att skapa en serie konturjackor för Balenciagas höst / vinter 2018-kollektion. För att uppnå den dramatiska silhuetten på jackorna, skannade designern 3D kropparna hos de modeller som skulle ha på sig jackorna och digitalt justerade och förändrade kroppsformerna i ett CAD-program som sedan 3D-printades.

Som Gvasalia berättade för Vogue: "För första gången gjorde jag helt digitala kläddesigns. Vi 3D-scannade kroppar och sedan ändrade vi formerna i olika program och 3D-printade dem. Den skräddarsydda delen som du ser är helt 3D-printad. Det finns bara två sömmar på sidan och i armhålan. Det finns inga stålpinnar, det finns ingen konstruktion, och det är bara ett lager av tyg.