German RepRap Neo 3d-skrivare

German RepRap Neo

Redaktör 3D-skrivare, Recensioner Kommentera

German RepRap NEO – 3D-skrivare är en smidig och lättanvänd 3D-printer som lanserades år 2014 av German RepRap GmbH, ett tyskt företag beläget nära München.

Företaget är känt för högkvalitativa 3D-skrivare och har tillverkat skrivare i olika storlekar i en prisklass som ligger på mellan €699och €5700. NEO – 3D-Printer hör till de mindre och mer förmånliga modellerna, vilket gör att det är en maskin som passar utmärkt för hemmabruk.

Den här maskinen har blivit mycket populär tack vare sin snabbhet och relativt stora byggvolym. Den är även väldigt lätt att ta i bruk; printern är färdig att använda direkt när den tagits ur paketet.

Det enda du behöver göra är att koppla skrivaren till datorn via USB-porten och ladda ner print filen.

Utskriftskvalitet för German RepRap Neo

German RepRap NEO – 3D-skrivaren kan printa objekt med 0,1 millimeters upplösning.

Själva maskinen har dimensionerna 330 x 330 x 330 mm, men eftersom mycket av det tas upp av materialet som den är gjord av innebär det att 3d-utskriften kan vara max 150 x 150 x 150 mm stora.

Maskinen är relativt snabb och printar med en hastighet på 15 kvadratmillimeter per sekund.

Design

Modellen är liten och lätt till sin uppbyggnad. Den väger totalt endast 6 kg, vilket gör att den är relativt lätt att flytta med bara händer.

Produkten är den första från German RepRap GmbH som inte består av separata delar som måste byggas ihop före användningen. Maskinen har en smidig design och ett stabilt chassi. Maskinen är även utrustad med en touch screen.

Material och filament

Skrivaren använder sig av plastkomponenter med en diameter på 1,75 mm för att printa objekt som kan ha dimensioner på max 150 x 150 x 150 mm. Materialet på filamentet är PLA, vilket är en biologiskt framställd plast.

Det klarar inte lika höga temperaturer som ABS, men duger i allmänhet att använda till det mesta. German RepRap NEO 3D-skrivare lämpar sig alltså inte för att printa med ABS.

Uppkoppling

Printern kopplas till datorn via USB-porten. Maskinen har stöd för vanlig open source-mjukvara.

Sammanfattning

German RepRap NEO – 3D-printer är en väldigt behändig printer som passar alla, för både små och lite större idéer.

Den ganska ringa storleken gör ändå att maskinen lämpar sig till utskrift av mindre föremål. Som en relativt förmånlig 3D-skrivare är den prisvärd med tanke på att den fungerar snabbt och med ganska låg upplösning.