da-vinci-color

Nya 3D-skrivaren da-Vinci Color med fullfärgsutskrivning är äntligen här!

Redaktör Webbnyheter Kommentera

Att kunna skriva ut 3D-objekt i fullfärg har länge varit en dröm för konsumenter och hobbyanvändare.

Hittills har tanken på målade actionfigurer i häftiga färger fått stå till sidan för små prydnadsföremål i enstaka färger, men med ny bläckstråleteknik kan det vara ett minne blott.

Det är XYZprinting, företaget bakom den populära Da Vinci-serien, som tillkännagivit sin nya 3D-skrivare.

Effektiv bläck-strålteknik

Den nya skrivaren, döpt till Da Vinci Color, kostar ungefär 24 000 kronor och använder bläckstråleteknik för att injicera färg direkt in i filamentet samtidigt som det skrivs ut. Me-dan tidigare fullfärgslösningar krävde nylonpulver eller flera olika filament för att simulera fullfärgsutskrivning sprejar Da Vinci Color istället färgen direkt in i filamentet vilket gör processen enklare och betydligt billigare. Dessutom erbjuder systemet nästan obegränsat med färger.

“Branschens ultimata fullfärgs 3D-skrivare, XYZprinting’s 3DColorJet-lösning, gör det möjligt för Da Vinci Color att blanda och avfyra CMYK-färgdroppar

PLA-filament för noggrannhet och precision.

Skrivarens teknik uppnår fullfärgsspektrumet med 16 miljoner färgmöjligheter över tryckta lager i färdiga 3D-produkter.

Den proprietära teknologin kombinerar färgdetaljrikedom, som har blivit perfekt för bläckstråleskrivare, med avancerad professionell 3D-skrivarteknik.”

– Utdrag från pressreleasen

bildexempelda-vinci-color-utskrift

Ett riktigt bra val

Trots att andra tillverkare har intresserat sig för tekniken är det XYZprinting som lyckats minska komplexiteten och kostnaden så pass mycket att de kan sälja den till samma pris som en bättre 3D-skrivare som endast skriver ut i en färg, klicka här för att jämföra fler 3D-skrivare.

Men vad kan du egentligen förvänta dig av Da Vinci Color?

Ett rikt utbud av färger, först och främst. Och trots att tekniken har en tendens att tvätta ut färger är det helt klart ett steg upp från traditionell filamentsutskrivning. Alla bitar är kanske inte på plats ännu — men det är definitivt en teknik som är här för att stanna.