3Doodler l?ter dig skriva ut din konstruktion direkt p? mobiltelefonen

Jens Fredriksson Webbnyheter Kommentera

3Doodler, företaget bakom den revolutionerande 3D-skrivpennan, förbereder sig på att lansera sin första mobilapp för Android och iOS under första kvartalet 2019. Utbildningsapplikationen är inriktad på att undervisa användarna, unga som gamla, om 3D-utskriftens grund samtidigt som de ger värdefulla handledning och övningsprojekt för kompetensutveckling. Vad som gör appen så nyskapande är dock införandet av många stenciler och mallar som är utformad för att styra användare i konstruktionen av 3D-objekt, dessa mallar är tillgängliga direkt på vilken mobil enhet som helst.

Användaren kan nu alltså använda sin mobiltelefon eller läsplatta som en stencil eller mall för att tillverka sina 3D-objekt på. Appen kommer att starta med 10 olika handledningskurser om olika aspekter av ritning och 3D-utskrift, men 3Doodler planerar också att öka dessa resurser med nya projekt varje vecka för att hjälpa användarna att fortsätta sin utveckling. Varje projekt kommer att innehålla mallar och byggnadsinstruktioner.

VD Daniel Cowan hoppas på att främja det pedagogiska fokuset för sitt varumärke, och att göra 3D-utskrift till ett grundläggande verktyg för barn att kunna utveckla sina konstnärliga och kreativa kunskaper. "Vårt uppdrag är att inspirera och göra det möjligt för alla att skapa. Vi har redan sett otaliga exempel på hur 3Doodler kan påverka ett klassrum positivt och har nu börjat strukturera vårt företag för att möta den efterfrågan."

Utöver den här inlärnings-Appen meddelar 3Doodler två nya "Create + Pen" sets av 3Doodler-tillbehör samt nya EDU inlärningsprogram som är inriktade på klassrumsapplikationer. Paketen kommer att finnas tillgängliga online hos till exempel Best Buy, Amazon och Barnes & Noble innan de visas upp på New York Toy Fair.

Med så många roliga och kreativa alternativ är det enklare än någonsin för lärare och föräldrar att introducera barn till en enklare form av 3D-utskrift.