3D-Printade måltider i skolan

Jens Fredriksson Webbnyheter Kommentera

Brittiska forskare från The Big Bang Fair har skapat flertalet måltider med hjälp av en 3D-skrivare åt eleverna på en skola i östra London. Syftet var att uppmuntra elevernas intresse för STEM (Science, Technology and Math).

Den årliga Big Bang Fair-mässan främjar vetenskap, teknik och matematik och arbetet med St Helens grundskola har resulterat i måltider som geometrisk fish n' chips och sexkantiga bönor.

Claire O'Sullivan från St Helens grundskola sa: "Vi var mycket glada när The Big Bang Fair kontaktade oss för att vara en del av det 3D-printade skolmiddagsprojektet."

"Att demonstrera STEM på detta sätt är en fantastisk möjlighet att låta våra elever se nyskapande teknik."

På menyn för barn på St Helens Grundskola i Canning Town finns:

  • Geometrisk fisk och chips med sexkantiga bönor
  • Blomkålskugghjul - gjorda av blomkålspuré
  • Hummus och Guacamole Ödla med Avokadofjäll
  • Fibonacci spiral-squash
  • 3D Broccolistjärnor
  • Efterrätt "Pi of the Day" - Frukt och yoghurt Paj

Måltiderna som serverades under en vecka resulterade i att 71% av 11-16-åringar tror att det är viktigt att ha tillgång till denna typ av teknik i skolan - inte bara i vetenskapslaboratorier och klassrum , men skola gym, lekplats och även matsalen, med 40% tror att det kommer att göra det möjligt för dem att lära sig något medan de äter.

Studien om ungdomarnas attityder till 3D-printing avslöjade också sin öppenhet och optimism om de stora möjligheterna som denna teknik innehar: 20% tror att vi alla kommer att ha 3D-skrivare i våra hem inom 3-4 år, och 67% av barnen tror att det blir normen inom 10 år.

"Vår forskning och denna rättegång visar hur stor aptit det finns hos ungdomar att uppleva ny teknik," sade Beth Elgood från EngineeringUK, arrangörer av Big Bang Fair.

"Att bygga på ungdomens nyfikenhet om hur de kan forma världen i framtiden och inspirera dem att tänka på var deras vetenskap, teknik och matematikstudier kan ta dem, är vad Big Bang Fair handlar om", säger hon.